Afsluiting Aardse Extremen Wereldoriëntatie

Donderdag 18 januari hebben de leerlingen van groep 6,7 en 8 het thema Aardse Extremen afgesloten door middel van een markt. Zes verschillende thema’s zijn gepresenteerd aan de hand van proefjes en onderzoeksvragen. Zo werd er onder andere een mars en snicker-test uitgevoerd om te kijken hoe aardplaten over elkaar heen schuiven en een gevraagd op welke manier je het beste kan handelen bij een heftige storm. Sommige groepjes zijn voorafgaand aan de markt naar de Plus geweest om daar een enquête te houden en andere groepjes hadden marsen en snickers nodig om het zo concreet mogelijk te maken. We hebben genoten van de creativiteit en willen de ouders bedanken voor het langskomen. Het volgende thema zal gaan over steden; van Groningen tot Tokio en van Amsterdam tot New York. Iets nieuws voor de meeste leerlingen in Cocksdorp, dus we verwachten hier weer een hoop te ontdekken.