Maandbrief november

week 44 schoolwas fam Rienks
zaterdag 4 november oud papier rijden

fam Jansen

fam Ridder

fam Knol

fam Clements

fam Ben Sachar

week 45 schoolwas fam de Groot
vrijdag 10 november lampionnenmuseum in school (8:30-8:45 uur)
week 46 schoolwas fam Kikkert
woensdag 15 november Schoolmaatschappelijk werk aanwezig (9:00-12:00 uur)
vrijdag 17 november start van de week van de mediawijsheid (groep 7/8)
week 47 schoolwas fam Clements
week 48 schoolwas fam Hoedjes
vrijdag 17 november week van de mediawijsheid
zaterdag 2 december oud papier rijden

fam Visser

fam Ben Sachar

fam Plag

fam Roestenberg

fam v. T. Stolk

 

Leerlingenraad

We hebben weer een nieuwe leerlingenraad. We hebben onlangs verkiezingen gehouden en dit jaar bestaat de leerlingenraad uit Manon, Dirk-Jan, Mike, Bruno en Sem. We zijn bij elkaar gekomen en de leerlingenraad gaat nu kijken welk (klein) buitenspeelmateriaal wij willen aanschaffen. Door onze deelname aan de actie van Jantje Beton hebben we 300 euro om te besteden. Best ingewikkeld om keuzes te maken. Wij houden u op de hoogte!

Gedrags-incidentformulier

Volgende week starten we tijdens het buitenspel met een incidentformulier bij de leerlingen van groep 3 t/m 8. Dit houdt in dat de leerlingen bij het overtreden van de regels, eenmaal gewaarschuwd worden. Wordt de regel daarna weer overtreden, dan wordt de leerling gevraagd het incidentformulier in te vullen. Hierbij geeft de leerling o.a. aan wat er gebeurd is, wat het gevoel en de gedachte hierbij waren, wat het gedrag was en hoe nu verder.

Vervolgens vindt er een oplossingsgericht gesprek plaats met de leerkracht.

Inval

Ook op Texel is de invalproblematiek groot. Op dit moment zijn er maar twee leerkrachten voor Kopwerk en Schooltij “Texel” die officieel ingezet kunnen worden als vervanging.

Aangezien we al werken met combinatiegroepen is het niet altijd haalbaar om de groepen op te delen. De inbreuk voor de andere groepen is dan te groot waardoor we kunnen besluiten groepen naar huis te sturen. Ook wij vinden deze ontwikkeling zorgwekkend, en hopen op uw steun!

Toestemming publicatie foto’s en video’s

Volgende week krijgen alle leerlingen een brief mee naar huis omtrent toestemming voor publicatie van foto’s en video’s. In deze brief vindt u alle informatie. Het is belangrijk dat alle leerlingen deze brief met of zonder toestemming ondertekend mee terug nemen naar school.

Lampionnenmuseum

Komt u vrijdagochtend 10 november ook even kijken bij ons lampionnenmuseum?  Dit gaat open om 8:30 uur en duurt tot 8:45 uur.

Juf Ingeborg

Na de herfstvakantie werkt juf Ingeborg op de dinsdag en donderdag de hele dag. Op de woensdag zal zij in de ochtend haar werkzaamheden hervatten. Op dit moment voert zij alleen nog de taken uit voor school. Dit zal langzaam uitgebouwd worden naar de bovenschoolse taken.

9 november juf Heleen

9 November is juf Heleen afwezig. Zij ruilt deze dag met juf Yvonne. De leerlingen van groep 3/4 (en 5) zullen op woensdag (9 november) les krijgen van juf Heleen en op donderdag (10 november) van juf Yvonne.

Twee-daagse

Op woensdag 15 november en donderdag 16 november heeft juf Ingeborg een tweedaagse. Zij zal dan niet op school aanwezig zijn.

Week van de mediawijsheid

17 November is de week van de mediawijsheid. Groep 7/8 zal deze week meedoen met een landelijk spel om zo ook hun kennis op het gebied van de media te vergroten.

SMW

Cecil van Tiel is de schoolmaatschappelijk werker. Hij is telefonisch bereikbaar op het nummer: 0682060222. Cecil is woensdag 15 november op school. U kunt met vragen bij hem binnenlopen. Hij is aanwezig van 9:00 uur tot 11:30 uur.

Buitenschoolse post……….

Naschoolse sportactiviteit

Vanaf 18 oktober zullen de buurtsportcoaches van start gaan met de naschoolse activiteiten op de schoolpleinen van de basisscholen. De naschoolse activiteiten bestaan uit sport- en spelactiviteiten, waarbij alle leeftijden welkom zijn. We zullen aanwezig zijn op de woensdag en de vrijdag. De ene dag op de ene school en de andere dag op de andere school. Niet getreurd, je mag ook altijd langskomen bij andere basisscholen om mee te doen! De naschoolse activiteiten duren ongeveer een uur. Op de website (www.buurtsportcoachtexel.nl) en op Facebook zal hiervan het rooster komen te staan, inclusief hoe laat we waar zijn. Daarnaast zal er elke maand een rooster van de activiteiten die we aanbieden in de scholen opgehangen worden! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met de sport- en spelactiviteiten? Kom dan gezellig langs en verdien ook nog eens een Move4Everpunt. Wanneer je acht keer hebt deelgenomen aan een activiteit van Move4Ever, staat er een leuk cadeautje voor jou klaar!

Met sportieve groet,

De buurtsportcoaches (Nils Veldhuis en Ilse Vlaming).

 

Datum School Tijd
24 november Durperhonk 12.30 uur

 

Vereniging Shima

Heb je altijd al een keer karate of judo willen proberen? Kom dan langs bij Vereniging Shima in de spiegelzaal van Sporthal Ons Genoegen. Voor karate ben je op dinsdag en vrijdag van 17:30 tot 18:30 welkom. Judo begint na de herfstvakantie iedere donderdag van 16:15 tot 17:15. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd terecht bij: josephinehercules@gmail.com, (06) 16 47 47 58. Tot dan!

Sportpas

Sportservice Texel gaat weer een Jeugdsportpas aanbieden aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen. Middels deze brief wil ik u op de hoogte brengen van de eerste Jeugdsportpas van dit schooljaar.

Nog even kort samengevat wat de Jeugdsportpas inhoudt:

Met de Jeugdsportpas wil Sportservice Texel een gestructureerd sportkennismakingsprogramma aanbieden aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van alle basisscholen op Texel. Doel van de kennismaking is kinderen een zo breed mogelijke sportoriëntatie aan te bieden en de drempel naar de sport te verlagen.

Om wat bewust voor een sport te kiezen moeten kinderen de kans krijgen uit te zoeken wat ze echt leuk vinden en welke sport ze willen beoefenen.

Een Jeugdsportpas is een pas waarmee een kind (basisschool groep 6, 7 en 8) bij een deelnemende sportvereniging een kennismakingscursus kan volgen. Deze cursus bestaat uit 4 lessen van één uur (of 45 minuten).
Per jaar zullen er twee periodes komen waarin de Jeugdsportpas van kracht zal zijn. Voorafgaande aan de periode zal er op de basisscholen een korte uitleg worden gegeven door Sportservice Texel aan de kinderen over het project en over de sporten die centraal staan tijdens de periode.

Deelname kost slechts € 5,- per sport en is geheel vrijblijvend. Kinderen mogen na afloop van de kennismakingslessen natuurlijk lid worden van de club, maar dat is niet het doel op zich.

Voor deze periode (van 13 november tot en met 8 december) hebben zich vier sportaanbieders aangemeld.

  • Unihockey bij Sportservice Texel in Den Burg
  • Basketbal bij Basketbalvereniging de Marels in Den Burg
  • Kickboksen bij Budokai Texel (Stay Fit Texel) in Den Burg
  • Hip Hop bij House of Dance in de Waal

De informatiefolder inclusief deelnameformulier is inmiddels uitgereikt aan de kinderen. De deelnameformulieren moeten weer ingeleverd worden bij de vakleerkracht en Sportservice Texel zal deze ophalen. Sportservice Texel is ook de contactpersoon met de deelnemende sportverenigingen.

Sportservice Texel hoopt dat deze Jeugdsportpas wederom met veel enthousiasme zal worden ontvangen en rekent op een goede samenwerking.

Met vriendelijk groet,

Namens Sportservice Texel

Connie Joling