Maandbrief maart 2015

Nieuwe leerling

Deze maand zal Liselotte Stork vier jaar worden. Zij heeft al verschillende keren geoefend bij meester Kees en het voelt al heel vertrouwd.

Wij wensen Liselotte heel veel plezier toe bij ons op school!

Opening 600 jaar stad Texel

Op 26 maart is het 600 jaar gelden dat graaf Willem VI van Holland, Zeeland en Henegouwen aan het “lant van Texsel” stadsrecht verleende. Ons eiland is een stad: een stad met zeven karakteristieke dorpen. Het is in oppervlakte zelfs de grootste stad van Nederland!

Het jubileum gaat gevierd worden! Op 26 maart is de zgn. aftrap van het feest. De kinderen zijn met meester Mathieu al een lied aan het oefenen om op deze dag te zingen.

’s Avonds vinden de openingsacts van alle dorpen plaats. Ook de Cocksdorp doet mee.

Het comité van De Cocksdorp zou het leuk vinden als er zo veel mogelijk kinderen (groep 5 t/m 8) mee zouden willen doen. Wij zullen op school het zaadje van enthousiasme planten, misschien zou u het thuis nog willen laten groeien?

Wij zullen u binnenkort meer informatie verstrekken over dit evenement.

Meester Kees

Donderdag 5 maart gaat meester Kees naar het ziekenhuis voor een korte opname.

Op dit moment zijn wij nog bezig om de vervanging te regelen. Wij zullen de ouders van groep 1/2 zo spoedig mogelijk laten weten wie meester Kees zal gaan vervangen.

Inschrijven leerlingen OSG (groep 8)

De inschrijfavonden voor de OSG zijn dit jaar van 2 t/m 4 maart. U kunt uw kind inschrijven van 19:30 uur tot 21:00 uur. Het is een aanrader om uw kind deze avond mee te nemen.

 Open dag woensdag 11 maart

Op alle scholen van Texel staan deze dag de deuren open in het teken van ” open dag 2015″. Iedereen is deze ochtend vanaf 9.00 uur welkom om eens een kijken te komen nemen. Vooral voor de ouders/ verzorgers van nieuwe vierjarigen is dit een mooie gelegenheid om in de school –  op een gewone schooldag – te kijken. Kinderen van groep 7/8 staan klaar om u rond te leiden. Voor een gesprekje of vragen is de schooldirecteur aanwezig.

Publiciteit over afgekeurde antipestmethoden

Zoals u wellicht heeft gelezen en gehoord in de media, heeft het ministerie van OCW opdracht gegeven aan een commissie om de verschillende anti-pest programma’s op de scholen te beoordelen. Uit de rapportage van deze commissie komt dat 48 van de 61 anti-pestprogramma’s niet voldoen aan de gestelde criteria en zijn afgewezen.

Binnen onze school wordt gewerkt met het anti-pestprogramma de Vreedzame school en dit programma wordt door de commissie als goed beoordeeld.

Uiteraard is het van belang om het programma te blijven evalueren en bij te stellen als de praktijk daarom vraagt, de commissie stelt daartoe criteria op, maar wij vinden het belangrijk om u te melden dat de negatieve landelijke berichtgeving niet van toepassing is op het anti-pestprogramma op onze school.

CJG

Dinsdag 10 maart is Cecil van Tiel aanwezig op onze school.

U kunt binnenlopen tussen 8:30- 12:00 uur.

Cecil is deze ochtend te vinden in het tussenlokaal.

CJG is ook telefonisch bereikbaar op het nummer: 06 82 06 02 22

 Schoolwas

Week 10             Fam Dieks         

Week 11             Fam v. Heerwaarden   

Week 12             Fam Nosrati

Week 13             Fam Christiaan Stolk

Week 14             Fam Kamp

 

Oud Papier Maart

Fam Marcel Smit

Fam Ran

Fam Gerard de Ridder

Fam Eveleens

Fam Dieks

Het oud papier wordt opgehaald op de eerste zaterdag van de maand

U wordt ’s morgens om 9:00 uur op school verwacht

De families die dikgedrukt staan, worden verwacht met een auto met aanhanger.

Het oudpapierhok (deur naast de ingang) van de school moet ook geleegd worden.

In het papierhok liggen netten, waarmee de aanhanger afgedekt kan worden.

Onderling ruilen is uiteraard mogelijk, u dient hier wel zelf zorg voor te dragen.

Route De Cocksdorp: Molenlaan, Postweg (t/m Sir Robert), Hollandseweg, Hoofdweg (tussen de Hollandseweg en de Stengweg), Stengweg (Zeeburg), Vuurtorenweg, Krimweg.

 N.B:De papiercontainer staat er meestal al voor het weekend. Als u zelf een grote hoeveelheid oud papier heeft, dan zou het fijn zijn als u deze zelf vast even wegbrengt. Dit scheelt de ophalers een hoop energie.