Op donderdag 13 november werden we om 9 uur verwacht voor het verwenbezoek in de bibliotheek.
In de kring werd een prentenboek van kikker voorgelezen. Na afloop mochten de kinderen een prentenboek uitkiezen. Binnen de kortste keren hadden ze een boek uitgezocht. Ze mochten de boeken zelf onder de scanner leggen om het te lenen.
In het mandje leesboeken zijn de boeken verzameld die de kinderen tot de kerstvakantie mogen lenen.
Daarna gingen we naar het Sommeltjes pad voor een herfstwandeling. Met een strak blauwe lucht en een heerlijk herfstzonnetje konden we picknicken. De worteltjestaart en appeltaart smaakten heerlijk. We hebben alle stippen geteld op de stoelen en tafel- paddenstoel. Bij de houten paddenstoelen hebben we boompje verwisselen gespeeld. Daarna liepen de kinderen in kleine groepjes de wandeling met opdrachten. Bij iedere opdrachten kregen de kinderen een puzzelstukje. Toen de puzzels waren gelegd gingen we op zoek naar de schat. De schat hebben we mee naar school genomen en de paddenstoelen cakejes smaakten heerlijk.
Het was een leuke dag en ik denk dat de kinderen na deze dag vast goed hebben geslapen.
Ouders bedankt voor het rijden, begeleiden en bakken.
Het thema Sinterklaas is begonnen met het maken van een grote pepernoot op een stokje met roze of chocolade dip.
We zijn natuurlijk druk met het thema Sinterklaas. We hebben Piet geholpen door een staafdiagram te maken van onze eerste letter van de naam. Piet hoeft dit nu niet meer uit te zoeken en moet vooral de letter b , j en m meenemen. Bij het zwarte Pieten bezoek bekijkt Piet onze grafiek goed. Nu maar hopen dat we een chocolade letter krijgen.
In de huishoek zijn Pieten pakken en een Sinterklaas pak. Ook is er een schoorsteen.
Ook hebben we Piet geholpen met de schoencadeautjes voor groep 7/8 .
Piet had de pakjes voor groep 7/8 in een rood zakje naast de schoenen van de kinderen van 1-2 gelegd. De Pieten hebben het te druk en leggen dit jaar pakjes van bekenden neer die je dan moet bezorgen. Gelukkig hadden we in het Sinterklaas journaal gezien, wat we moesten doen. De Pieten van 1-2 hebben de pakjes gebracht. Dit deden ze zo stil en goed dat groep 7-8 er niets van gemerkt heeft.
Groep 7/8 was blij dat ze toch nog een cadeautje kregen.
Voor de kerstvakantie gaan we twee weken met het thema kerst aan de gang.
In het nieuwe jaar wordt het thema- winter als het winterweer is. Mocht dit niet het geval zijn dan zijn de dino’s aan de beurt.

IMG_1036.JPG

IMG_1038.JPG

IMG_1037.JPG

IMG_1035.JPG

IMG_1041.JPG

IMG_1044.JPG

IMG_1040.JPG

IMG_1043.JPG

IMG_1045.JPG

IMG_1046.JPG

IMG_1043-0.JPG