Aanvulling op de nieuwsbrief van februari

Leuk bericht

Melanie, onze voorleeskampioen, heeft zaterdag meegedaan met de voorleeswedstrijd in Julianadorp.

Zij is daar als eerste geëindigd. Natuurlijk zijn wij ontzettend trots op haar en hopen dat ze het ook zo goed gaat doen bij de kwart finale.

Inval

Deze week zal juf Meline nog niet op school zijn. Op maandag en vrijdag zal juf Ingeborg in groep 5/6 staan. De andere dagen is juf Noortje er.

In groep 7/8 komt meester Hans Berbee op maandag.

Ook juf Cocky is op dit moment ziek. Groep 1/2 krijgt les van juf Marise.

Podium

Op de agenda van de website stond dat we 20 februari een podium zouden hebben. Dit podium komt te vervallen vanwege de fancy fair.

Cito Eindtoets

Zoals u misschien wel weet, wordt op onze school op 11, 12 en 13 februari (week 7) de Cito Eindtoets afgenomen. De vragen gaan over taal, rekenen en studievaardigheden.
Deze Eindtoets is natuurlijk belangrijk voor de kinderen, hun ouders en de school. Het is echter niet het enige instrument waarmee we de ontwikkeling van de kinderen in beeld brengen. We hebben als school in de afgelopen jaren een goed beeld gekregen van de ontwikkeling van uw kind.

De rapportage van de CITO eindtoets kunt u verwachten in de week vanaf 10 maart.  Op de website van Cito kunt u meer informatie vinden. Door op de onderstaande link te klikken, komt u op een gedeelte van deze site die speciaal bedoeld is voor kinderen uit groep 8 die de Cito Eindtoets gaan maken.
http://www.cito.nl/nl/onderwijs/primair%20onderwijs/eindtoets_basisonderwijs/voor_groep_8 (
http://www.cito.nl/nl/onderwijs/primair%20onderwijs/eindtoets_basisonderwijs/voor_groep_8 )

We zorgen ervoor dat de kinderen in alle rust de toets kunnen maken.

Groep 7 zal deze dagen met juf Marjan en juf Ingeborg gebruik maken van het voormalig BSO-lokaal.

We wensen onze groep 8 deze week heel veel succes! 

 Cito woordenschat

De afgelopen toetsperiode hebben wij voor het eerst gebruik gemaakt van de toets “Woordenschat” van Cito voor groep 3 t/m 8.

Deze toets is door veel kinderen onvoldoende gemaakt. Wij trekken dan ook de conclusie dat wij ons onderwijs hierop moeten aanpassen.

Het hebben van een goede woordenschat is een basis voor alle zaakvakken.

Ook thuis zou u uw kind kunnen helpen om zijn/haar woordenschat uit te breiden door regelmatig voor te lezen, veel te praten met uw kind, het lezen promoten door bijv. bibliotheekbezoek (ook het lezen van informatieve boeken of tijdschriften), het kijken naar informatieve t.v. programma’s, museumbezoek, etc.

Leerling – ouder en leerkracht enquête

Afgelopen week  hebben de leerlingen van groep 5 t/m 8 een vragenlijst ingevuld op de computer.

Deze enquête wordt afgenomen via het computerprogramma : Werken met kwaliteitskaarten- primair onderwijs. We nemen deze enquête af, omdat we willen werken aan de continue verbetering van onze kwaliteit , op alle mogelijke terreinen.

Aangezien wij aan diverse doelgroepen willen vragen hoe zij tegen ons onderwijs en ons functioneren aankijken, kunt u als ouder, deze week, een mail verwachten waarin wij u vragen een enquête voor ouders in te vullen.

Op die manier krijgen we een scherp beeld van onze zwakke en sterke kanten. Hoe meer meningen we verzamelen, des te betrouwbaarder is het onderzoek en des te beter kunnen we onze kwaliteit optimaliseren.

Mocht u aan het eind van de week nog geen mail hebben ontvangen, zou u dan contact op willen nemen met juf Ingeborg (durperhonk@schooltij.nl) ?

Nieuws bericht van Young 4 ever

In de voorjaarsvakantie, op vrijdag 28 februari organiseert Young 4 Ever in samenwerking met alle  jeugdvrijwilligers van de jeugdclubs uit de dorpen een spannende spokentocht in het bos. Het startpunt is bij fonteinsnol. Deelname kost €3,- incl. patat en warme chocomelk na afloop. Betaling geschied bij de start van de spokentocht. De spokentocht is vanaf 17:30 uur voor kinderen van groep 6 t/m groep 8 van de basisscholen en vanaf 18:30 uur voor alle tieners en jongeren van de brugklas tot laatste klas OSG. Van te voren opgeven is verplicht. Je kunt je groep van 5 á 7 teamleden opgeven via de website www.young4ever.nl of bij de jeugdvrijwilligers van de jeugdclub in jouw dorp. De deelnemers van groep 6 t/m groep 8 mogen bepalen of ze een begeleider mee willen. Als je je groepje hebt opgegeven ontvang je een startbewijs met daarop meer informatie en de spelregels. Dus geef je nu op als je durft!