Maandbrief februari 2014

We hebben een onrustige maand achter de rug met ziek en zeer.Gelukkig ziet het er naar uit dat juf Netty volgende week weer helemaal terug is.

Natuurlijk hopen we voor juf Meline (en voor Pelle) dat zij weer snel terug is, mocht dat nog niet het geval zijn, dan valt juf Samantha de aankomende tijd in op maandag, dinsdag en woensdag. Voor de donderdag en vrijdag hebben we vanaf volgende week ook iemand gevonden, als dit nodig mocht zijn.

Vol goede moed gaan we de maand februari in. We hebben in ieder geval iets leuks om naar uit te kijken………..

 

20 februari onze fancy fair……

De kinderen zijn al druk bezig met hun schilder- en knutselwerk. Dit onder leiding van juf Cocky. Het ziet er allemaal veelbelovend uit. Deze kunstwerken worden op de fancy fair verkocht.

De fancy fair begint om 16:00 en zal in het teken staan van een high tea met zelfgemaakte taartjes en cakejes. Daarnaast worden er pannenkoeken en poffertjes gebakken.

Ook is er een rad van fortuin met prachtige prijzen waaronder o.a. een rondvlucht over Texel en een fotoreportage van fotostudio Texel.

Voor de kinderen zullen er verschillende activiteiten zijn zoals spelletjes, schminken en knutselen.

Het hele spektakel zal tot ongeveer 18:30 uur duren.

Iedereen is welkom en neem vooral je oma, opa, tante, oom, buurvrouw en/of buurman mee naar onze fancy fair.

Cito toetsen

Afgelopen weken hebben bijna alle kinderen deze toetsen gemaakt, o.a. rekenen en begrijpend lezen. De resultaten zijn belangrijk voor het lesaanbod voor het volgende half jaar. Ook worden de resultaten gebruikt voor het invullen van het rapport. U zult begrijpen dat wij blij zijn dat alle kinderen zoveel mogelijk op school waren om alle toetsen met de groep mee te kunnen maken. In juni zijn er weer twee cito-weken gepland.

Rapporten

Vrijdag 14 februari krijgen de leerlingen hun rapport mee.

BSO

Op de oproep of er nog belangstelling is voor een plekje bij de BSO op maandag of dinsdag, zijn geen reacties gekomen. Het is zeer spijtig, maar de BSO ziet zich genoodzaakt om de vestiging op Durperhonk te stoppen.

Studiedagen

Vrijdag 31 januari en 21 februari zijn studiedagen. Deze dagen zijn alle kinderen vrij!

Vrijdag 31 januari zullen we gebruiken om de groepsplannen te maken.

Op 21 februari komt dhr. V.d. Pol van de PO-raad bij ons op school om de schoolanalyse te bespreken. Hierin wordt aangegeven waarin wij ons kunnen versterken.

Tevens geeft hij die dag leiding aan onze visie- en missiedag.

Vakantie

De voorjaarsvakantie begint voor de leerlingen al op 21 februari (studiedag). Op maandag 3 maart begint de school.

Ouder-enquête

In de vorige nieuwsbrief is verteld dat u de ouder-enquête op school zou kunnen invullen na het 10- minutengesprek met de leerkracht van uw kind. Wij hebben hier als team vanaf gezien vanuit organisatorisch oogpunt.

Binnenkort kunt u een email verwachten met een inlogcode en een wachtwoord. U wordt gevraagd deze enquête thuis in te vullen.

Lezing in bibliotheek

Donderdagavond  20 februari wordt er een lezing gehouden in de bibliotheek in Den Burg met een demonstratie over dyslexie-ICT hulpmiddelen. Aanvang 20.00 uur

CJG

5 Februari is Cecil van Tiel aanwezig bij ons op school. U kunt tussen 8:30 uur en 12:00 bij hem binnen lopen.

Op 5 maart is Cecil ook aanwezig bij ons op school

Oudpapier

Voor de maand februari staan de volgende families ingeroosterd

Fam. De Ridder

Fam. A. Boon

Fam. Bonne

Fam. Roestenburg

Fam. Dros

Was

Week 5                Fam Eveleens

Week 6                Fam Pordzik

Week 7                Fam Nosratie

Week 8                Fam Ran

Week 10              Fam v. Lingen (na de vakantie)

GVO en HVO

Onze school is een openbare school. Dat wil zeggen dat alle kinderen welkom zijn ongeacht hun levensbeschouwelijke achtergrond. In onze lessen schenken wij aandacht aan de belangrijkste godsdiensten en levensovertuigingen die er in de wereld zijn. Wij leggen de nadruk op diversiteit en op respect voor de verschillende geloven en levensovertuigingen die er zijn en blijven hierin als openbare school neutraal.

Binnen onze school bieden wij ook godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs      (GVO of HVO) aan. GVO en HVO laten kinderen diepgaander kennis maken met de religie of levensbeschouwing van uw keuze.

GVO en HVO zijn vrijwillige vakken en worden niet door onze eigen groepsleerkrachten verzorgd, maar door speciaal opgeleide vakdocenten van de betreffende GVO- en HVO-organisaties.

De lessen vinden 1 x per week in schooltijd plaats en duren 3 kwartier. Er zijn voor u geen kosten aan deze lessen verbonden.

Mocht uit onze inventarisatie blijken dat er voldoende belangstelling is, dan zal er contact worden opgenomen met de betreffende organisatie of er een docent beschikbaar is.

Meer informatie over het GVO en HVO kunt u vinden op de website www.gvoenhvo.nl

Bij voldoende aanmeldingen, biedt de school de mogelijkheid aan uw kind om godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs te volgen. Mocht u belangstelling hebben dan kunt u contact opnemen met juf Ingeborg

 

Informatie van de GGD

Speciale reisvaccinatiedag bij GGD Hollands Noorden

GGD Hollands Noorden wil ouders met kinderen bewust maken van de gezondheidsrisico’s tijdens hun vakantie naar het buitenland. Op woensdag 2 april organiseert de GGD een reisvaccinatiedag waar reizigers met flinke korting op het consulttarief gevaccineerd kunnen worden voor een reis naar Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië en Turkije.

Waarom vaccineren?

Met de zomervakantie weer voor de deur boeken vele mensen een reis naar bijv. Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië of Turkije. Uit onderzoek blijkt dat reizigers in deze landen gezondheidsrisico’s op kunnen lopen. Het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering (LCR) adviseert vaccinaties voor deze landen. Echter, uit onderzoek blijkt dat slechts 50% van de reizigers naar deze landen ook daadwerkelijk een vaccinatie haalt. In deze landen is het risico op een besmetting met hepatitis A of een andere ernstige infectieziekte hoog. Bijvoorbeeld door besmet water of voedsel. Veel mensen realiseren zich niet dat zij gezondheidsrisico’s lopen op vakantie.

 

Reisvaccinatiedag

De reisvaccinatiedag vindt plaats op woensdag 2 april van 13.00-20.00 uur bij GGD Hollands Noorden, locatie Alkmaar (bij station Alkmaar Noord). Tijdens deze speciale reisvaccinatiedag kan men alleen gevaccineerd worden voor een reis naar bovengenoemde landen. Uiteraard verstrekt de GGD daarbij de nodige informatie en beantwoordt zij vragen.

 

Korting

Wat de reisvaccinatiedag speciaal maakt is de korting die men op ieder consult krijgt! Op deze dag betaalt men slechts €10,00 p.p. voor het consult i.p.v. €20,50 p.p. Gezinnen betalen maximaal € 30,00 voor een consult voor 4 personen of meer. Dit is exclusief de kosten voor de vaccinaties!  Afhankelijk van de zorgverzekering kunnen de kosten voor het consult en de vaccinaties vergoed worden!

 

Meer informatie

Meer informatie vindt men op de website: www.ggdhn.nl. Ook voor informatie of het maken van een afspraak kan men op werkdagen tussen 08.30-12.00 en 13.00-17.00 uur bellen met

088- 0100530.