Beste ouders,

Hierbij de maandbrief van oktober.

Het nieuwe schooljaar is al ruim een maand aan de gang. De kinderen beginnen ondertussen goed door te krijgen hoe de nieuwe methode voor rekenen werkt.

De vlinders worden al bijna ingeruild voor het nieuwe project “Herfst” . Het herfst project loopt nog wel even door. Daarnaast zullen we gaan werken over het thema “sport en spel” n.a.v. de kinderboekenweek.

Voordat we het in de gaten hebben is het alweer herfstvakantie………………

 

Kijkmiddag

Wat veel belangstelling tijdens de kijkmiddag. Het was leuk om te zien hoe de kinderen hun ouders en grootouders informeerden over hun werk en het doen en laten in de klas.

Mocht het u niet gelukt zijn om op deze middag langs te komen, kunt u dat natuurlijk altijd op een ander moment na schooltijd doen.

 

Podium

Ons eerste podium was een succes. 17 Oktober hebben we weer een podium.

Alle groepen zullen iets laten zien waar zij de afgelopen periode aan gewerkt hebben.

U bent van harte welkom om 14:00.

 

Herfstvakantie

De herfstvakantie vindt plaats van 21 oktober t/m 25 oktober. De leerlingen worden maandag 28 oktober weer op school verwacht.

 

6 Juni Ecomare

In de vorige maandbrief hadden we aangegeven dat we op 6 juni een extra marge-dag zou zijn voor de leerlingen van groep 1 t/m 4.

Nu blijkt dat deze groepen op deze dag net op bezoek gaan bij Ecomare.

6 Juni wordt dus een “gewone” schooldag en in de volgende nieuwsbrief laten we weten welke datum er geprikt is voor de nieuwe marge-dag.

 

Juf Méline

Juf Méline heeft 10, 11 en 18 oktober compensatieverlof. Juf Cocky zal die dagen aanwezig zijn in groep 5 /6

 

Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek 2013 is `Klaar voor de start!`

De 59ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 t/m zaterdag 12 oktober 2013.

De Kinderboekenweek heeft jaarlijks een ander thema. In 2013 is het thema Sport en Spel met als motto: Klaar voor de start! Sporten brengt overwinningen, nederlagen, hoogte- en dieptepunten. Sporten is spannend, leerzaam en het vormt ons deels tot wie we zijn. Dit levert stof tot mooie verhalen, die zelfs de minder frequente lezer zullen boeien.

Wij beginnen op school met het kinderboekenweek-project op 7 oktober.

 

Brandoefening

We hebben net onze brandoefening achter de rug. Het was best spannend toen de harde sirene af ging.

Alle kinderen waren snel buiten en zelfs Harpert, die door juf Méline was verstopt, werd snel gevonden.

Over een tijdje zullen we de oefening herhalen zonder dat de leerkrachten vooraf op de hoogte zijn.

 

Eten en drinken in de pauze

De leerlingen kunnen tijdens de fruitpauze en tijdens het overblijven een boterham of fruit eten en iets drinken. Wij verzoeken de ouders met nadruk geen koek, snoep of onnodige tussendoortjes mee te geven. Alvast bedankt voor de medewerking!

 

Sloffen of extra schoenen

Het wordt weer kouder! Zou u bij uw kind willen informeren of hij/zij nog sloffen of “binnen schoenen” heeft. Als dit niet (meer) het geval is, zou u deze dan aan willen schaffen?

Tip uit de “Duurzame leerlijn

De laatste zaterdag in oktober is het de “nacht van de nacht”.

Texel is één van de donkerste plekjes in Nederland. Ga ‘s avonds naar buiten. Zie je sterren en de maan? Is de maan vol of halfvol, of juist helemaal weg?

www.laathetdonkerdonker.nl

 

CJG

Woensdagochtend 2 oktober zal Cecil van Tiel aanwezig zijn bij ons op school. U kunt als ouder/verzorger vanaf 8:30 uur bij hem binnenlopen voor informatie en/of een vraag.

Cecil zit in de het klaslokaal van de BSO.

 

Oud Papier

Zaterdag 5 oktober wordt het oud papier weer opgehaald. De volgende ouders zijn aan de beurt om het oud papier op te halen.

Fam Bonne Fam Bakker

Fam C Stolk Fam Tromp

Fam Eveleens

 

Schoolwas

week 40 Fam Spek

week 41 Fam Hoedjes

week 42 Fam de Ridder

week 43 vakantie

week 44 Fam Roestenburg

Kidsrun

Voorafgaand aan de start van de Texelse Halve Marathon wordt op zondag 29 september in het centrum van Den Burg de 7e Kidsrun gehouden. De jeugd loopt twee rondes door het centrum van Den Burg (Weverstraat, Parkstraat, Groeneplaats). De start en finish zijn op de Groeneplaats. De afstand voor alle leeftijdscategorieën bedraagt ongeveer 1.250 meter.

De organisatie van de Kidsrun is in handen van Sportservice Texel. Alle deelnemers ontvangen een medaille en de eerste 150 inschrijvers ontvangen ook nog een gratis t-shirt.  Daarnaast zijn er prijzen te winnen.

 

11.15 uur Start Jeugd 4 t/m 8 jaar

11.30 uur Start Jeugd 9 en 10 jaar

11.45 uur Start Jeugd 11 en 12 jaar

12.00 uur Start Jeugd 13 jaar en ouder

 

Opgave is mogelijk via www.sportservicetexel.nl De inschrijving sluit op vrijdag 27 september. Deelname is gratis. Meer info tel. 0222-322815

 

Week van de opvoeding

Van 7 tot 13 oktober 2013 organiseert het Nederlands Jeugdinstituut voor de derde keer de Week van de Opvoeding. Net als voorgaande jaren draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop.  Op Texel is het niet alleen in de Week van de Opvoeding, maar de volle maand oktober volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien.

Stichting Young 4 Ever en het CJG organiseren in het kader van de maand van de opvoeding met behulp van het Nationaal Fonds Kinderhulp (NFK)  Sumoworstelen. We komen langs in alle dorpen om zoveel mogelijk jeugd vanaf 10 jaar in sumoworstelpakken met elkaar te laten worstelen en in het pak een stormbaan of parcours af te laten leggen. Dit, met als doel de jeugd spelenderwijs te laten ervaren hoe het is als je overgewicht hebt en dat gezonde voeding dus zeer belangrijk is voor je lichaam en geest.  Deelname aan deze activiteit is gratis.

Op woensdag 2 oktober zijn we te vinden in Oudeschild in dorpshuis ‘t Skiltje vanaf 19:30 uur. Op donderdag 3 oktober zijn we om 18:00 uur in de Wielewaal in de Waal en vanaf 20:00 in de Bijenkorf in Oosterend en op vrijdag  4 oktober zijn we vanaf 18:30 in De Hof in de Koog en vanaf 20:30 uur in De Waldhoorn in Den Hoorn. Loop een stormbaan of worstel met 1 van je vrienden en maak het mee! Vrijdag 11 oktober komen we nog langs in Den Burg en in de Cocksdorp. De tijden zijn hiervoor nog niet bekend, maar hou de kranten en website in de gaten www.young4ever.nl