Beste ouders/verzorgers,

We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad.

Inmiddels zijn al weer twee weken aan de gang en het is fijn om te zien hoe snel de kinderen hun ritme al weer gevonden hebben.

Dit schooljaar zijn we begonnen met veel nieuwe gezichten binnen de school en die willen wij u eerst even voorstellen.

 

Ik wil mij graag even voorstellen of de kennismaking vernieuwen:

Mijn naam is Marjan Dekker en ik ben m.i.v. dit schooljaar intern begeleider op Durperhonk. Diezelfde taak vervul ik ook (al jaren) op de Lubertischool in De Koog. De collega’s voor de klas zijn de experts en werken met uw kind(eren), mijn werk is hen daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wat betreft de vernieuwde kennismaking: Mogelijk bent u mij vorig jaar tegengekomen toen ik de plusgroep van Durperhonk lesgaf. Of ruim 25 jaar geleden toen we met ons gezin in Cocksdorp woonden. Ik heb de eerste schooldag al veel bekende gezichten gezien, nu hoef ik alleen nog maar te leren welk kind bij welke ouder hoort.

Mijn naam is Martina Barhorst en dit schooljaar ben ik op dinsdag en vrijdag onderwijsassistent op Durperhonk in groep 5 / 6. Daarnaast werk ik ook op de Bruinvis in Oudeschild. Ik ben 29 jaar en woon op het andere uiterste van Texel: ‘t Horntje.

Ik ben vol energie om dit schooljaar in te gaan!

Mijn naam is Tessa Drijver. Ik ben 23 jaar en zit op het ROC in Schagen. Daar doe ik de richting “Pedagogisch medewerker”. Vandaar dat ik de aankomende 20 weken stage kom lopen op Durperhonk in groep 1 / 2.

Ik kijk er erg naar uit en heb er veel zin in. Ik ga ervan uit dat het 20 mooie en leerzame weken gaan worden.

Afgelopen dinsdag (20/8) heb ik al een uurtje meegelopen en toen viel de openheid en de gezelligheid van de kinderen en de leraren mij op. Dit beviel mij direct, ik heb dit als zeer positief ervaren.

Ik zal vanaf deze week elke maandag, dinsdag en donderdag aanwezig zijn in groep 1 /2

Ik ben Ingeborg Halsema en ik ben dit jaar als schoolleider begonnen op Durperhonk.

Ik ben 18 jaar geleden op het eiland komen wonen. Wij wonen met veel plezier in Oudeschild en hier ben ik ook mijn werkzaamheden voor het Openbaar onderwijs begonnen. Toen mijn kinderen klein waren wilde ik minder gaan werken en zo ben ik in Oosterend terecht gekomen. Hier heb ik les gegeven in groep 6-7-8 en heb daarnaast de IB-taak vervuld. Dit deed ik met veel plezier, maar toen kregen we, als gezin, de kans om naar het buitenland te gaan.

Vorig jaar maart zijn we terug gekomen uit Australië waar we drie jaar hebben gewoond. Hier heb les gegeven op de Duyfkenschool (na-schools onderwijs voor Nederlandse en Vlaamse taal en cultuur). Tevens deed ik voor deze school de onderwijskundige coördinatie. Het laatste jaar begeleidde ik daarnaast 5 jongens met een “rugzak”op de Australische school van mijn kinderen.

Toen we terug waren gekomen, kon ik al snel als invaller werken in Den Hoorn.

Nu kwam de functie als schoolleider op mijn pad. Een mooi vervolg op wat ik al gedaan heb. Ik heb er dan ook veel zin in!

 

Schoolplein

De laatste dag van de grote vakantie hebben Mattijs  en José hard gewerkt om het schoolplein weer een nette uitstraling te geven. Er waren nog veel spijkers en andere klein bouwmateriaal achtergebleven na de bouwwerkzaamheden aan het dak.

Ook zijn de groene matten weer gereinigd en is het onkruid weggehaald.

Een grote klus, maar heel fijn dat we konden beginnen met een net schoolplein.

 

Zand

In de vakantie is er nieuw zand in onze zandbak gekomen. Leuk om te zien dat de kinderen uit alle groepen weer druk bezig zijn met kuilen graven en zandtaarten maken.

 

Douchen

In overleg met het team is afgesproken dat de kinderen na de gymles niet meer hoeven te douchen.

Mochten de oudere kinderen een deodorant willen gebruiken, dan graag een roller.

 

Podium

Donderdag 19 september vindt onze eerste “Podium”plaats.

Alle groepen zullen iets laten zien waar zij de afgelopen periode aan gewerkt hebben. Een liedje, een verhaaltje, een toneelstukje, een gedichtje, etc.

Hoewel dit door kinderen, voor kinderen is, zijn alle ouders van harte welkom. Wij beginnen om 14:00

 

Slagbal

Maandag 16 september heeft groep 7 /8 slagbaltoernooi in Oosterend.

 

Feest

Nog maar net begonnen en dan al feest in groep 5 /6. Dinsdagmiddag 3 september vieren juf Meline en juf Martina hun verjaardag.

 

Vrij

20 september zijn de  groepen 1 t/m 4 vrij (marge dag)

 

Typen

Dit jaar begint groep 6 met een type-cursus in de klas. We hopen dat ze aan het eind van het jaar allemaal razendsnel kunnen typen.

De kinderen uit groep 7 /8 hebben al folders meegekregen en kunnen zich eventueel via deze folders opgeven voor een type-cursus thuis.

 

“Alcohol een ander verhaal”

Dinsdag 10 september wordt er in groep 7 /8 een gastles verzorgd over alcoholgebruik.

Donderdagavond 26 september vindt de ouderavond plaats voor de ouders van deze groep. De avond zal om 19:00 beginnen.

De uitnodiging volgt nog.

 

6 Juni

Aangezien er 31 januari een studiedag en een marge dag staat gepland, hebben we 6 juni nog een marge dag voor de leerlingen van groep 1 t/m4. Dit staat niet in het informatieboekje!

 

Oud Papier

Zaterdag 7 september wordt het oud papier weer opgehaald. De volgende ouders zijn aan de beurt om het oud papier op te halen.

Fam C Stolk

Fam F Hoedjes

Fam M Bakker

Fam V Stork

Fam E Boon

Schoolwas

Week 35   (30 augustus) Fam Pop

Week 36 (6 september) Fam Kruk

Week 37 (13 september) Fam Kruk

Week 38 (20 september) Fam v. t. Noordende

Week 39         (27 september)      Fam v.d. Voort

(in verband met de hygiëne is het raadzaam om de was twee keer per week mee naar huis te nemen)

Tip vanuit de “Duurzame Leerlijn

Je mag weer van het pad af!

Vanaf 1 september mag je de Muy of de Bollekamer in om bramen te plukken. Maak je eigen Texelse bramenjam!

CJG

Woensdag 4 september zal Cecil van Tiel aanwezig zijn bij ons op school. U kunt als ouder/verzorger bij hem binnenlopen voor informatie en/of een vraag.

Cecil zit in de ruimte tegenover het grote magazijn.