Ter informatie willen wij aan u doorgeven dat bij één van de kinderen in groep 7/8 de ziekte van Pfeiffer is geconstateerd. Pfeiffer is een veel voorkomende infectieziekte bij mensen onder de 30 jaar. Veel jonge kinderen hebben al eens een Pfeiffer-infectie doorgemaakt, zonder dat zij dit duidelijk hebben gemerkt. Het wordt verspreid via druppelinfectie (speeksel) en heet ook wel ‘vermoeidheidsziekte’. De ziekte is niet erg besmettelijk. Het is maar zelden dat huisgenoten ook Pfeiffer krijgen. Meestal begint het met koorts met keelpijn of keelontsteking. De lymfeklieren kunnen opzwellen en vaak is er verlies van eetlust en zijn er vermoeidheidsklachten. De ziekte kan meestal geen kwaad en gaat vanzelf over. Wij raden u aan bij vermoeden van Pfeiffer contact op te nemen met uw huisarts. Voor meer informatie kunt u terecht op de GGD-site: http://thuisarts.nl/ziekte-van-pfeiffer/ik-heb-ziekte-van-pfeiffer