Beste ouders / verzorgers,

De decembermaand staat weer voor de deur. De laatste maand van het jaar met Sinterklaas,  Ouwe Sunderklaas, Kerst, en Oud en Nieuw. Misschien wel de gezelligste maand van het jaar. Woensdag 5 december zal Sinterklaas samen met zijn Pieten onze school met een bezoek vereren. We verwachten hen om ongeveer 10 voor 9. Bij goed weer, zullen we buiten op de Sint en zijn gevolg wachten. Daarna gaan we met elkaar naar de speelzaal hen welkom heten. Leerlingen uit alle groepen zullen een klein optreden verzorgen. Daarna gaan Sinterklaas en de Pieten naar de klassen. Ouders, oma’s opa’s en anderen zijn welkom om het gedeelte buiten en in de speelzaal mee te vieren. De groepen 1 t/m 4 zijn om half 12 vrij, en de groepen 5 t/m 8 gaan tot half drie naar school.

 

IMV-concert.

Zoals ieder jaar hebben ook de leerlingen van groep 5 dit jaar weer flink geoefend met hun instrument tijdens de lessen IMV. En natuurlijk willen ze dit weer graag laten horen tijdens het Concert dat op donderdag 6 december gegeven wordt in het speellokaal van 13.00- 13.30. De ouders van groep 5 zijn hierbij natuurlijk van harte welkom!

 

Ouwe Sunderklaas.

Dinsdag 12 december wordt op Texel, en dus ook in De Cocksdorp, Ouwe Sunderklaas gevierd. Op vrijdag 7 december komt de Ouwe Sundergroep op school om de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 te stimuleren toch vooral mee te spelen.

 

Leerlingen vrij.

Op donderdag 13 en vrijdag 14 december staan 2 studiedagen. Alle leerlingen zijn beide dagen vrij. Iedereen kan dan een beetje bijkomen van het Ouwe Sunderfeest, en genieten van een lekker lang weekend.

 

Kerst.

Ook dit jaar hebben we van de familie Hooijschuur het traditionele kerstontbijt aangeboden gekregen. Hartelijk dank daarvoor, fantastisch dat zij dat blijven doen.  Alle leerlingen worden, in feestelijke kerstkleding, om 8 uur op school verwacht. Daarna lopen we gezamenlijk naar het Bikkelement. Na het ontbijt gaan we terug naar school, waar we Kerst vieren en het jaar in de klas afsluiten. Ouders zijn voor de gezamenlijke kerstviering welkom  om 10.30 in het speellokaal. Na afloop is er, tot de kinderen naar huis gaan, een kopje koffie. De leerlingen gaan om 11.45 naar huis. Het programma voor de kerstviering in het speellokaal is nu nog niet bekend. Het zal in de loop van de maand op de site worden gepubliceerd. Na de kerstvakantie beginnen we weer op maandag 7 januari.

 

 

Kaartenactie.

In de week voor de Kerst staat op de Groeneplaats een glazen huis. Een paar Texelse dj’s hebben het plan opgevat een Texelse versie te maken van Serious Request, het radioprogramma dat ieder jaar in een stad een glazen huis neerzet, vanwaar 5 dagen lang gedurende 24 uur per dag wordt uitgezonden. Elk jaar kiezen de programmamakers een goed doel om geld voor in te zamelen. Dit jaar is dat het terugdringen van babysterfte. Om de actie te ondersteunen hebben alle basisschoolleerlingen kerstkaarten gemaakt. Per school is een mapje van 8 kaarten samengesteld en er is een mapje met 11 kaarten van alle basischolen. Alle leerlingen krijgen 2 schoolmapjes en 1 Texelmapje. Het is de bedoeling dat zij (zo veel mogelijk) deze mapjes met kerstkaarten verkopen. Alle kosten voor de actie zijn gesponsord, zodat de hele opbrengst naar het Rode Kruis gaat, dat er vervolgens voor zorgt dat het geld op de goede plek komt. Laten we met elkaar de actie ondersteunen, en  een of meerdere mapjes kerstkaarten kopen.

 

Inloopochtend.

Maandag 7 januari beginnen we met de inmiddels traditionele inloopochtend. U bent tot kwart voor 9 welkom om elkaar onder het genot van een kopje thee of koffie een goed 2013 te wensen.

 

CJG.

Op maandag(!)  3 december zal Ceciel van Tiel van het CJG op school zijn inloopspreekuur houden. U kunt bij hem terecht voor alle vragen betreffende jeugd en gezin. Een afspraak maken is niet nodig. Ceciel zit in het lokaal van de BSO.

 

Lief en leed.

Op 13 januari wordt Bruno Roestenburg 4 jaar, en  Madeleine Visser wordt vier in de kerstvakantie. Ze komen allebei bij ons in groep 1. We wensen Bruno en Madeleine  een fijne schooltijd.

 

Luizencontrole.

Maandag na de kerstvakantie zullen alle leerlingen weer gecontroleerd worden op luizen. Wilt u het haar van uw kind(eren) niet invlechten?

 

 

Oud papier.

Zaterdag 5 januari is de eerste zaterdag van de maand. Het oud papier wordt dan opgehaald. Onderaan de nieuwsbrief vindt u het rooster. Alvast onze dank.

 

Rooster overblijfhulp

December 2012:

Ma. 3   fam Knol                                Ma.10  fam. Knol                    Ma. 17   fam. Knol

Di. 4    fam.Graaf                              Di. 11  fam. Graaf                 Di. 18  fam. Veenhuizen

Do.6    fam.Dieks                                                                             Do. 29 fam. Slik

 

Rooster oud papier januari 2013 (eerste zaterdag van de maand)

Fam. De Ridder                    311721

Fam. Van Heerwaarden       316385

Fam. Ran                               311473

Fam. Dros                              316396

Fam. Brokken                       311675

Fam. V. Uhm                         707001

Graag ook het papierhok bij de school leeghalen. Van degenen met dikgedrukte namen wordt verwacht dat ze met een auto met aanhanger komen. Verdere informatie kunt u lezen in het informatieboekje.

 

 

Wij wensen u een gezellige Sinterklaas, een  vrolijk Ouwe Sunderfeest, een fijne Kerst en een goede jaarwisseling. Maar voor het zòver is komen we elkaar vast nog tegen op school!

Team Durperhonk