Alle van groep 3 tot en met 8 krijgen 28 juni de gelegenheid om kennis te maken met Jazzdans-en muziekimprovisatie. De befaamde Duitse Jazzartiest Gunter Hampel en zijn gezelschap komen naar Texel om kinderen te laten zien, horen en ervaren wat Jazzmuziek is en hoe je daar op kunt (break)dansen. Dit in het kader van het jaarlijkse Cultuurproject, dit keer georganiseerd door Artex Kunstenschool Texel.

De kinderen gaan in de middag met de bus naar Question Plaza waar het ‘Gunter Hampel Music + dance Improvisation Company’ een show geeft, waarbij de kinderen zelf mee kunnen doen en leren improviseren. Daarnaast laten de breakdancers uit het gezelschap zien wat Jazzdansimprovisatie is. De kinderen worden uitgedaagd ook zelf te dansen.

Gunter Hampel (Göttingen, 31 augustus 1937) is een gerenommeerde Duitse jazz-vibrafonist, – klarinettist, -fluitist, -pianist en -componist die meer dan 50 platen heeft uitgebracht en aan vele producties over de hele wereld heeft meegewerkt. Hiervoor heeft hij diverse onderscheidingen gekregen. Met zijn Gunter Hampel Music + dance Improvisation Company geeft hij al ruim 10 jaar workshops aan volwassenen en kinderen, zo ook vorig jaar op het Jazz on the Waves Festival Texel. De helft van de tijd woont hij in New York en de andere in Duitsland. Via Ger Schäfer heeft hij enkele keren opgetreden in Klif 12 waarmee zijn liefde voor Texel is ontstaan. Hij neemt zijn dochter en zangeres Cavanna, verschillende muzikanten en breakdancers mee die de kinderen mee op reis zullen nemen in de wereld van de Jazzmuziek.

In het kader van hetzelfde Cultuurproject hebben de groepen 1 en 2 een zangvoorstelling over Kareltje en Sjonnie door Job Schuring in de voorspeelruimte bij Artex bijgewoond.