Na de grote successen van afgelopen jaren organiseert Sportservice Texel ook dit jaar weer het panna kampioenschap. De bedoeling van de activiteit is dat basisschoolleerlingen ingedeeld op leeftijd (groepen 3,4 en 5 en groepen 6,7 en 8) tegen elkaar gaan strijden.

Voordat het Texels Kampioenschap panna plaatsvindt, zijn er op elke school voorrondes in de verschillende categorieën. Deze voorrondes duren ongeveer 2 uur, afhankelijk van het aantal deelnemende teams.

Voor Durperhonk zal dat op donderdag 7 juni om 14.45 uur zijn.

Er wordt 2 tegen 2 gespeeld en een wedstrijdje duurt maximaal 3 minuten. Na 3 minuten wordt er gekeken welk team de meeste doelpunten gescoord heeft. Het spel kan eerder beëindigd worden door het maken van een panna.

De nummers 1 en 2 per categorie plaatsen zich voor de Texelse Kampioenschappen die plaats zullen vinden op de “Groeneplaats” in Den Burg, op 1 juli a.s. van 13.00 – 17.00 uur.

Binnenkort komen er formulieren op school te hangen en daarop kun je je inschrijven.

Onze kampioenen Matt en Stijn kunnen voor de laatste keer hun titel verdedigen, omdat ze in groep 8 zitten. Spannnend……