Koninginnedag 2012

9.15 uur Excelsior fanfare en percussieband, rondgang door het dorp, versier je fietsen of loop in feestelijke outfit mee!!!

 

In het middagprogramma dit jaar een nieuwe uitdaging

voor alle inwoners van De Cocksdorp en Eierland:

 

BLIJ DAT IK KNEITERHARD GLIJ

 op

30 april

14.00 uur locatie De Dijk, Stengweg (Locatie waar we sleetje rijden)

In verschillende “categorieën” wordt  gegleden van de zeep baan op de dijk. Er wordt gestreden om de eerste prijs in tijd en om de originaliteitprijs: de Koninginnedag wisselbokaal. (komt deze weer eens in het dorp…???)

Om vooraf te trainen en om snelle glijcreaties te bedenken..…

Je glijdt van de zeep baan af met iets opblaasbaars (zelf meenemen) om daarna vervolgens de keiharde uitdaging aan te gaan en via de steile helling omhoog te klimmen  om uiteindelijk de bel bovenaan te luiden! Voor kinderen onder 12 is er een halverwege instap/ uitstap.

De klassen: solo, duo en groepen. Je kan meedoen in alle verschillende onderdelen. Groepen kunnen vooraf of op de dag zelf gevormd worden. Maximum aantal in de groepen: 6 personen. Minimum leeftijd voor  de helling is zes jaar. Opgave op Koninginnedag in de partytent. Meedoen is op eigen risico, de organisatie raadt aan om makkelijke en lange kleding aan te doen.

Voor de kleinsten is er volop vermaak waaronder een horizontale zeep baan: de levende sjoelbak!

En  aan de inwendige mens wordt tijdens dit spektakel natuurlijk gedacht: koffie/thee, fris  en lekkernijen zijn verkrijgbaar bij de buurtcommissie in de partytent. U kunt hierna zo aanschuiven bij de Meierblis aan de andere kant van de dijk…

Graag tot ziens op Koninginnedag! We hopen op veel deelnemers en heel veel publiek!

Buurtcommissie De Cocksdorp