Beste ouders/verzorgers,

De laatste maand van het jaar 2011 is begonnen, de feestmaand: Sinterklaas, Ouwe Sunderklaas, Kerst, Oud en Nieuw, het kan niet op! De geur van pepernoten komt je tegemoet als je door de gang loopt, heerlijk.

Maandag 5 december komt Sinterkaas, samen met zijn Pieterbazen bij ons op school. Wij verwachten hen om plm. 9.00 uur en zullen hen buiten zingend ontvangen. Dan gaan we met elkaar naar de speelzaal, waar we de goedheiligman welkom heten. Vervolgens zullen alle groepen een klein optreden voor de Sint verzorgen. Dan gaat Sinterklaas gezellig met de kleuters mee naar hun groep om samen de cadeautjes uit te pakken. Sint en de Pieten bezoeken alle groepen. We maken er een gezellige ochtend van.

’s Middags zijn de groepen 1 t/m 4 vrij. U kunt uw kind(eren) om 12.15 uur ophalen.

 

JGZ:

Dinsdag 6 december zullen de jeugdarts en de assistente de hele dag op school aanwezig zijn om alle kinderen, geboren in het jaar 2006 te controleren. Alle ouders van deze kinderen hebben een uitnodiging ontvangen.

 

Ouwe Sunderklaas:

Maandag 12 december wordt in het dorp Ouwe Sunderklaas gevierd. We hopen dat veel kinderen zullen speulen. De traditie, zoals De Cocksdorp die heeft, moet voortgezet worden. Om dat te stimuleren, schenken we de vrijdag voor Ouwe Sunderklaas op school aandacht aan het volksfeest. Dat zal verzorgd worden door de groep 12/12. Dat vinden we erg leuk.

Tijdens het speulen van de kinderen op 12 december zullen juf Heleen en juf Nel deel uitmaken van de jury.

De dag na Ouwe Sunderklaas beginnen we om 9.30 uur, zodat iedereen een beetje kan bijkomen van het feest.

 

Boom:

Toen we in april jl. ons vernieuwde plein openden, kregen we van de gemeente, uit handen van wethouder Kooiman een tegoedbon voor een boom, een “Texelse Tulpenboom”. De bon is ingewisseld: donderdag 1 december hebben medewerkers van Gemeentewerken een gat gegraven en de boom erin gezet. Vrijdag 2 december hebben we samen met Marcel Brouwer, als teamleider van Gemeentewerken, de Schoolpleincommissie, het team en alle kinderen het gat gedicht. Dit als afronding van het hele pleinproject.

De boom moet nog even groeien en is nu wat kaal, maar we hopen in de komende jaren van de schoonheid en de schaduw van de boom te kunnen genieten.

We zijn heel blij met ons plein. De eendenkorf, het pannaveld, de tafeltennistafel; het hele plein wordt intensief gebruikt!

 

Vandalisme:

In de vorige nieuwsbrief hebben we er al melding van gemaakt: Kortgeleden hebben we gesprekken gevoerd met de ouders en de kinderen die betrokken waren bij het vandalisme dat in de herfstvakantie plaatsvond. We zijn blij dat de ouders zo betrokken en snel gereageerd hebben op onze uitnodiging. We goede gesprekken hebben gehad met ouders en kinderen. Met de ouders hebben we een gepaste oplossing bedacht voor de kinderen. We gaan er van uit dat we in de toekomst geen last meer van vandalisme hebben op ons mooie plein. Wij hopen dat iedereen beseft hoe fijn het is deze ruimte en gelegenheid te hebben en dat je daar samen voor moet zorgen.

 

Kerst enzo…

U krijgt half december nog een volgende nieuwsbrief met een programma ten aanzien van de overige festiviteiten in december.

 

 

Rooster overblijfhulp ouders december 2011 (zie ook informatieboekje)

Di 6     fam Koorn

Do 8    fam. Dros

Ma 12  fam. D. Boon

Di 13   fam. E.Boon

Do 15  fam. Dros

 

Ma 19  fam. v/d Voort

Di 20   fam. Koorn

Do 22  fam.de Lussanet

 

 

Rooster hulpouders oud papier december 2011 (eerste zaterdag van de maand)     

fam. v Heerwaarden            

fam. v Uhm               

fam. v Lingen

fam. de Ridder

fam. v Beek

fam. Stork

Graag ook het papierhok bij school leeghalen!!!

Van degenen met dikgedrukte naam wordt verwacht dat ze met een auto + aanhanger komen. Verdere informatie kunt u in het informatieboekje lezen.

 

Wij wensen u een fijn Sinterklaas- en Ouwe Sunderklaasfeest.

Team Durperhonk